1.4.2020. 12:08
Nismo sigurni da je Ali-paša ikada jeo ovakav čimbur, ali je naš kuhar smatrao prikladnim da ovom jelu da baš ovakav naziv....
Sastojci:
4 jaja
50 g suhog mesa
2 stabljike mladog luka
50 g žutog sira
2 kašike maslinovog ulja
Jaja malo posolite, pa ih pjenasto umutite. Ostavite sa strane. Bilo bi dobro ako nađete malo masniji komad suhog mesa, ali poslužit će i bilo koji drugi. Mladi luk isijecite na ploškice, a žuti sir (gouda, trapist, edamer i sl.) na što sitnije kockice. Umjesto žutog sira, možete koristiti i tvrdi ovčiji ili feta sir.
Na maslinovom ulju, u većoj tavi, prepržite suho meso, pa dodajte mladi luk. Pržite oko 2-3 minuta, pa ulijte jaja. Čimbur ne miješajte i pustite da se lagano zapeče. Pred kraj po svemu pospite kockice sira.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.