8.4.2020. 11:24
Antimesna supa
Pandemija od nas zahtijeva da se snalazimo u kuhinji i pravimo jela od dostupnih namirnica. Antimesna supa je ukusan obrok pun vitamina!
Sastojci:

2 mrkve
¼ (oko 20 g) korijena celera 
1 limun
2 kašike maslinovog ulja 
50 g palente 
1 kašičica kima 
1 kašika mješavine začina
1 kašičica kurkume
biber
so
peršun 

Na maslinovom ulju kratko prepržite sjemenke kima, pa dodajte krupno narendanu rkvu i korijen celera. Dinstajte sve oko 5 minuta. Zatim, dodajte mješavinu začina, pa ulijte vruću vodu i supu kuhajte oko 10 minuta.

Nakon toga, postepeno u supu dodajite palentu neprestano miješajući. Kada se palenta zgusne, vrijeme je da dodate limun. Možete ga isjeći na kriške ili manje komade, ali je bitno da ga ubacite s koricom. Pred kraj ubacite još ubacite kurkumu, biber i peršun, poklopite i skinite s vatre. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana