13.4.2020. 11:12
Vlašićki uljevak
Brzi i jednostavni obroci nikad nisu bili cijenjeniji, a jedan od njih svakako je Vlašićki uljevak, sočna pita puna domaćih okusa.
Sastojci:

100 g kašika brašna
500 ml mlijeka
2 jaja
1 kašičica soli 
½ vrećice praška za pecivo
20 g sudžuke (suhog mesa)
20 g travničkog ovčijeg sira
2 kašike punomasnog kajmaka 

Najprije, umutite jaja sa mlijekom i soli. Zatim, postepeno miješajući dodajite brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije smjesa malo gušća od one za palačinke.

Potom, dodajte sitno sjeckanu sudžuku ili neki drugi suhomesnati proizvod po želji, pa sve izlijte u nauljenu tepsiju. Pitu pecite oko 30 minuta na 180 stepeni, odnosno dok ne porumeni.

Vruću pitu premažite sa kajmakom i pospite narendanim travničkim sirom, te poslužite toplu uz kiselo mlijeko ili lukmiru. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana