14.4.2020. 11:19
Zdravi kolačići
Našem organizmu nikada nisu bili potrebniji vitamini i minerali, pa se naš kuhar odlučio za jedan zdravi kolač koji će vas napuniti energijom.
Sastojci:

200 g zobenih pahuljica
100 g suhih šljiva 
80 g suhih kajsija 
50 g grožđica 
50 g lješnjaka
1 naranča
2 jabuke
1 kašika meda
1 kašika cimeta

Suho voće ostavite u mlakoj vodi desetak minuta da se namače. Zobene pahuljice i lješnjake sameljite, pa ih pomiješajte. Kod mljevenja ovih namirnica sigurno će vam pomoći neki od Tefal aparata. Jabuke ogulite i narendajte, a naranči odstranite kožicu i usitnite je, pa sve dodajte u zdjelu sa pahuljicama i lješnjacima. Umiješajte med i sve pospite cimetom.

Suho voće što bolje usitnite i dodajte ostatku smjese, pa sve dobro izmiješajte dok ne dobijete gustinu smjese koju ćete moći lako oblikovati. Zatim, izradite kolačiće, otprilike u veličini dlana ili još manje. 

Poslažite ih u tepsiju, te ih pecite desetak minuta na 170 stepeni. Potom, ugasite rernu i ostavite pločice u zatvorenoj rerni još 15 minuta. Izvadite ih i ostavite da se ohlade. Zbog bogatog udjela vitamina, minerala i šećera, sa ovim slatkišem ne biste trebali pretjerivati!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana