15.4.2020. 11:57
Pomfrit pizza
Volite li i pomfrit i pizzu, onda je ovo pravi recept za vas. Dva jela u jednom za kojim će se svi otimati!
Sastojci:

450 g brašna 
300 g krompira
250 ml hladne vode 
1 kašika kukuruznog brašna ili palente
1 vrećica instant kvasca
1 kašika soli
70 ml maslinovog ulja
50 ml ulja
mješavina začina
ruzmarin

Instant kvasac pomiješajte sa hladnom vodom, pa dodajite postepeno brašno lagano miješajući. Zatim, ulijte oko 50 ml maslinovog ulja, posolite i mijesite dok ne dobijete elastično i glatko tijesto. 

Dobiveno tijesto podijelite na 5 ili 6 jednakih kugli, polijte ih blago maslinovim uljem i ostavite u frižider na hlađenje oko sat.

Krompir narežite na trakice kao za pomfrit, i možete ga odmah preliti uljem i začiniti, a možete to uraditi, i nakon što ga poredate po tijestu.

Ohlađene kugle tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj površini da budu tanke poput jufke. Probajte tijesto razvaljati na oblik tepsije u kojoj ćete peći, s tim da krajevi tijesta ipak budu duži kako biste ih mogli preklopiti.

Dakle, krajeve tijesta ostavite preko tepsije, a po sredini redajte krompir. Ako ga niste začinili i nauljili, možete to učiniti i nakon što ste ga poslagali po tijestu. Na kraju, tijesto koje vam je ostalo van tepsije, lagano prebacite preko krompira, sve još jednom premažite maslinovim uljem i stavite u zagrijanu rernu na 220 stepeni. 

Pizzu pecite oko 10 minuta, a možete je poslužiti uz kečap i paradajz sos. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana