16.4.2020. 11:42
Našem organizmu je često potrebna i topla tekuća hrana, kao što su variva i supe. Stoga, danas pravimo jednostavnu supu od paradajza koja je gotova za manje od pola sata.
Sastojci:
500 g paradajza
1 luk
2 češnja bijelog luka
500 ml povrtnog temeljca
100 ml vrhnja za kuhanje
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike svježeg peršuna
1 kašika bosiljka
so
biber
Ako koristite svježi paradajz, prelijte ga vrelom vodom i ostavite oko 5 minuta. To će vam pomoći da lakše odstranite žilavu kožicu. Za ovaj recept možete koristiti i pelat iz konzerve što će vam dodatno pojednostaviti pripremu.
Paradajz, potom, narežite na kockice, pa ga dodajte u šerpu u kojoj ste na maslinovom ulju kratko prepržili luk i bijeli luk. Nakon toga, dodajte povrtni temeljac, te po mogućnosti sitno nasjeckan svježi peršun. Na kraju, dodajte so, biber i bosiljak, pa kuhajte sve na laganoj vatri oko 15 minuta.
Supu skinite s vatre, ulijte vrhnje za kuhanje i
Tefal štapnim mikserom izmiksajte supu u glatku kremu. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.