17.4.2020. 12:00
Slatki đevrek
Dobri su kad su topli, a još bolji kad se ohlade. Prhki su, a tope se u ustima. Eto takvi su slatki đevreci koji odlično idu uz kafu, čaj ili neki dobar film.
Sastojci:

500 g brašna 
150 g putera
2 jaja 
150 g šećera 
1 vanilin šećer 
½  vrećice praška za pecivo 
prstohvat soli 

premaz:
30 ml ruma
20 g šećera

U većoj zdjeli najprije pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Potom, dodajte kockice putera koji je stajao na sobnoj temperaturi, jaja, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Sve lagano izmiješajte drvenom kašikom, pa umijesite glatko tijesto i ostavite da kratko odstoji.

Tijesto razvaljajte na debljinu od 0,5 cm, pa kalupima, modlama ili čašom oblikujte krugove. Nakon toga, manjim kalupom ili nožem iskružite sredinu kako biste dobili oblik đevreka. Kolače poredajte, pazeći na razmak, u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje i pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

U posebnoj zdjeli pomiješajte rum i šećer, pa sa tom smjesom premažite ispečene đevreke. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana