28.4.2020. 11:46
Ječmenuša
Ječam je jedna od najstarijih žitarica koja se polako ponovo vraća u naše kuhinje. Ako još ne znate kako je iskoristiti, naš kuhar ima sjajan recept za gustu čorbu punu okusa i mirisa.
Sastojci:

200 g ječma
200 g leće
50 g suhog mesa
20 ml ulja
1 luk
1 mrkva
1 korijen peršuna
1 kašika majčine dušice
so

Na malo ulja izdinstaje sitno nasjeckan luk i korijen peršuna, te mrkvu isijeckanu na kockice. Zatim, dodajte sitne komadiće suhog mesa, pa sve dinstajte nekoliko minuta, odnosno dok povrće ne omekša.

Tada dodajte leću i ječam, začinite (so, biber, majčina dušica) i dinstajte dok se sve ne sjedini. Zalijte sa 500 ml tople vode i ostavite da kuha oko sat vremena na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana