30.4.2020. 11:43
Fungi pate
Bez konzervansa i pojačivača okusa napravite ovu jednostavnu paštetu i uživajte u gljivama na malo drugačiji način.
Sastojci:

250 g gljiva (šampinjoni, bukovače, lisičarke i sl.)
20 ml maslinovog ulja
1 luk
1 kašika mješavine začina
150 g putera
1 kuhano jaje
50 g oraha
so
biber

Skuhajte jaje i ostavite ga sa strane. U wok tavi na maslinovom ulju prepržite luk, pa kad omekša dodajte nasjeckane gljive. Posolite, pobiberite i dinstajte dok i gljive ne postanu mekane. 

Sve prebacite u dublju zdjelu, pa dodajte puter, kuhano jaje, orahe i začine po želji. Tu na scenu stupa Tefal štapni mikser s kojim ćete od ovih namirnica izmiksati preukusnu paštetu. 

Bilo bi dobro da paštetu ostavite da se hladi, ali ako ste nestrpljivi možete je konzumirati odmah. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana