5.5.2020. 10:47
Pariški doručak
Osim sjećanja na Eiffelov toranj, naš kuhar je iz Pariza donio i jedan zanimljiv recept za vrhunski doručak.
Sastojci:

2 jaja
150 g pureće šunke 
100 g žutog sira (gouda, edamer, trapist i sl.)
50 ml vrhnja za kuhanje
1 kašika gustina
tost hljeb
biber
mješavina začina
vlasac

Šunku isijecite na trakice pa je pomiješajte sa narendanim sirom po želji (trapist, gouda, edamer i sl.). Dodajte vlasac i ostale začine, zatim žumanca i gustin. Bjelanca odvojite, pa ih izmiksajte u lagani šlag, te ih umiješajte u ostatak smjese.

Kriške tosta kratko izgrilajte samo s jedne strane, pa ih poslažite po dnu tepsije koju ste premazali puterom. Po tostu izlijte smjesu od mesa, sira i jaja tako da ga u potpunosti prekrijete, pa stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni. Pecite oko 15 minuta i poslužite uz jogurt ili topli kakao.

Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana