6.5.2020. 13:01
Voćna sutlija
Vrlo jednostavan, a jako tražen recept je onaj za sutliju. Naš kuhar se odlučio za varijantu s voćem koja će dodatno obogatiti ovaj tradicionalni desert.
Sastojci:

100 g riže
500 ml mlijeka 
50 g šećera 
30 g putera
100 g šumskog ili drugog smrznutog voća
1 vrećica vanilin šećera
korica 1 limuna 
prstohvat soli

U većoj šerpi zagrijte mlijeko, pa dodajte malo soli, vanilin šećer i šećer, te narendanu koricu limuna i puter. S vremena na vrijeme, promiješajte dok mlijeko ne proključa. Tada smanjite vatru, pa u mlijeko dodajte rižu i lagano sve promiješajte.

Poklopite i kuhajte na minimalnoj temperaturi oko 25 – 30 minuta, uz povremeno protresanje šerpe. Bilo bi dobro da rižu ne miješate kašikom. Smrznuto voće odledite na laganoj vatri i po želji dodatno zasladite. Gotovu rižu rasporedite u zdjelice i jednako je prelijte sa umakom od voća. Ostavite da se ohladi i uživajte u laganim i slatkim zalogajima. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana