13.5.2020. 13:18
Voćni dan
Zašto ne biste jedan dan proveli samo na voću i odmorili svoj organizam od teške hrane? Odlučite li se za takav potez, ovaj recept će vam pomoći da taj zadatak obavite s lakoćom. Uživajte u voćnom danu!
Sastojci:

50 g jagoda
20 ml jogurta
1 mrkva
½ avokada
sok ½ limuna
sok ½ naranče
komadić đumbira
narendana korica limuna i naranče

Moderna kuhinjska pomagala kakva možete naći u ponudi Tefala umnogome vam mogu olakšati pripremu hrane i pića. Za današnji recept potreban vam je snažan blender koji će od voća napraviti ukusni gusti sok.

Ako želite da vaše piće i izgleda privlačno, onda ne bi bilo loše da kod pripreme različite namirnice miksate odvojeno. Za početak ubacite jagode i jogurt, pa miksajte dok jagode ne postanu u potpunosti kašaste. Sok odmah naspite u čašu.

Zatim u blender stavite mrkvu i iscijedite sok od pola naranče, pa blendajte dok se mrkva u potpunosti ne usitni. Sok od mrkve odmah naspite u čašu preko soka od jagoda.

Nakon toga, posudu od blendera malo saperite, pa ubacit avokado, đumbir i sok od pola limuna. Miksajte dok se avokado i đumbir u potpunosti ne usitne, pa taj sok naspite preko ostala dva i sve pospite sa narendanom koricom limuna i naranče. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana