14.5.2020. 12:41
Grašak s piletinom
Želite li piletinu na malo drugačiji način od klasičnog prženja i pečenja, onda je ovaj recept za varivo s graškom odlična ideja za današnji ručak.
Sastojci:

500 g piletine (najbolje bataci i karabataci)
300 g graška
1 luk 
2 češnja bijelog luka
2 mrkve
500 ml pilećeg temeljca
100 ml pasiranog paradajza
svježi peršun
so
biber
lovorov list
mješavina začina

Na ulju kratko prepržite sitnije narezan luk i bijeli luk, pa dodajte batake i karabatake. Kada piletina porumeni, dodajte mrkvu isjeckanu na deblje kolutiće i sve dobro izmiješajte, a potom prelijte pilećim temeljcem.

Pustite da sve lagano krčka, pa dodajte pasirani paradajz, svježi peršun, lovorov list i začine. Promiješajte i ostavite da se krčka. Ako koristite svjež ili smrznut grašak, dodajte ga odmah i kuhajte najmanje pola sata, uz povremeno miješanje. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana