19.5.2020. 11:55
Paprike filovane krompirom
Postoje ljudi koji ne računaju jela bez mesa, ali će se i oni predomisliti kad probaju paprike filovane krompirom i feta sirom!
Sastojci:

500 g paprika za punjenje 

punjenje:
1 manji luk
1 mrkva (narendana)
2 krompira (narendana)
150 g feta sira
2 češnja bijelog luka
origano
crvena mljevena paprika
mješavina začina
ruzmarin
biber
so

prilog:
2 krompira
1 mrkva
1 paradajz
1 luk
maslinovo ulje
ruzmarin
biber

Najprije napravite smjesu za filovanje. Luk isijecite na sitno, pa ga kratko prepržite na malo ulja. Prebacite ga u veću zdjelu, pa dodajte narendanu mrkvu i krompir. Izmrvite feta sir, pa dodajte začine: origano, crvenu papriku, mješavinu začina, ruzamarin, biber i so. Sve dobro izmiješajte.

Paprikama uklonite dio sa peteljkom i očistite im unutrašnjost kako biste ih što bolje napunili. Punite ih nadjevom, pa ih poslažite u tepsiju. Poklopite ih ploškama svježeg paradajza. Ukoliko vam ostane nadjeva, pomiješajte ga sa krompirom koji ste isjekli na kriške, svježim paradajzom i ploškama mrkve i luka. Sve prelijte maslinovim uljem, pospite ruzmarinom i biberom, pa dobro izmiješajte. Prilog poredajte oko paprika i sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 50 minuta. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana