20.5.2020. 11:05
Kad niste sigurni šta uraditi s dobrim komadom mesa, a vi ga zapecite i to baš na ovaj način. Ramstek će biti sočan, mekan i ukusan!
Sastojci:
1 kg junećeg ramsteka
300 g krompira
100 g suhih šljiva
1 luk
2 češnja bijelog luka
150 ml goveđeg temeljca
maslinovo ulje
so
biber
majčina dušica
Čitav komad mesa najprije zapržite kratko u tavi na jačoj vatri sa obje strane. Blago posolite i pobiberite. Meso prebacite u tepsiju, pospite majčinom dušicom i ostavite.
U tavi u kojoj ste pržili meso kratko prepržite nasjeckan luk i bijeli luk, pa ga pospite po ramsteku. Zatim, po luku poslažite suhe šljive.
Krompir isijecite na ploške, posolite ga, pobiberite i pospite majčinom dušicom, te prelijte maslinovim uljem i dobro izmiješajte. Tako začinjen krompir poslažite po šljivama i sve prelijte goveđim temeljcem i stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko sat vremena. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.