1.6.2020. 14:05
Ribarske patlidžan brodice
Naš kuhar je od patlidžana napravio brodice koje je napunio sjajnim nadjevom od dimljenog lososa.
Sastojci:

500 g patlidžana 
70 g dimljenog lososa 
30 g svježeg sira
so
biber
majčina dušica

Patlidžane presijecite uzdužno na pola, pa svaku polovicu izdubite kašikom. Patlidžane malo nasolite i ostavite sa strane, a nutrašnjost patlidžana stavite u sjeckalicu i sameljite. Na malo maslinovog ulja prepržite „meso“ patlidžana, pa ostavite da se malo ohladi.

Zatim, u tu smjesu dodajte svježi sir, so, biber i majčinu dušicu te komadiće dimljenog lososa. Sve dobro izmiješajte, pa sa tim ukusnim nadjevom popunite izudbljene patlidžane. Poslažite ih u tepsiju i pecite na 200 stepeni oko 20-30 minuta. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana