5.6.2020. 12:21
Čoko spratovi
Mekana podloga i na njoj dvije kreme, ne zna se koja je bolja od koje, a još nema pečenja u rerni. Ko ne bi volio čoko spratove?!
Sastojci:
biskvit:
50 g putera
400 g keksa
50 ml čokoladnog mlijeka
30 g šećera u prahu
šećer u prahu za posipanje

bijela krema:
200 g bijele čokolade
50 ml vrhnja za šlag
200 ml vrhnja za šlag
20 g šećera

crna krema:
200 g tamne čokolade
50 ml vrhnja za šlag
200 ml vrhnja za šlag
20 g šećera
sok ½ limuna

Za početak napravite „temelj“ za vaše čokoladne spratove. Sameljite keks, pa mu dodajte rastopljen puter, čokoladno mlijeko i šećer u prahu. Dobro izmiješajte smjesu, pa je ravnomjerno rasporedite u kalup za kolače i ostavite u frižider na hlađenje.

Za to vrijeme napravite kreme. Bijelu čokoladu izlomite na kockice, pa je na laganoj vatri sa vrhnjem za šlag otopite dok ne dobijete glatku smjesu. U posebnoj zdjeli izmiksajte vrhnje za šlag i šečeru čvrst snijeg, pa u to lagano umiješajte otopljenu čokoladu. Dobro izmiješajte i ostavite na hlađenje. Isto učinite i sa crnom čokoladom, s tim da u smjesu od šlaga dodate i malo soka od limuna.

Na kraju vam preostaje još samo da posložite spratove. Na ohlađenu smjesu od keksa izlijte crnu kremu, a po njoj zatim ravnomjreno rasporedite ohlađenu bijelu kremu, pa sve stavite ponovo u frižider da se dobro ohladi. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana