17.7.2020. 15:12
Rezanci zvani Azija
Za dobro jelo uopšte nije potrebno mnogo vremena, a to najbolje ilustruje ovaj recept za koji je naš kuhar inspiraciju pronašao na dalekom istoku.
Sastojci:

200 g rezanaca
200 g kozica
50 g kikirikija 
2 stabljike mladog luka
2 jaja
so

umak:
slatko-ljuti sos
riblji umak
šećer
sok limete

Da bi ovo jelo u potpunosti uspjelo potrebno je da napravite dobru pripremu, odnosno da vam sve namirnice budu spremne za korištenje. Bilo bi dobro da koristite neslani kikiriki, ali poslužit će i onaj slani. Kratko ga prepržite u tavi, a zatim usitnite u Tefal sjeckalici. Ostavite sa strane.

U posebnoj zdjelici pomiješajte slatko-ljuti sos, riblji umak, te šećer i sok limete. Ovim umakom obogatit ćete jelo. I njega ostavite sa strane.

U većoj šerpi proključajte vodu, posolite, pa stavite rezance da se kuhaju. Dok pripremate tjesteninu, u većoj Tefal tavi prepržite sitnije nasjeckan mladi luk i očišćene kozice. Poslije, 4-5 minuta, kozice i luk pomjerite u jednu stranu tave, a na slobodnom prostoru zapržite jaja koja ste prethodno umutili. Sve posolite po želji, te kada se jaja zapeku, izmiješajte sve kako bi se sastojci što bolje sjedinili.

Tada dodajte skuhanu i ocijeđenu tjesteninu, pospite sve samljevenim kikirikijem i prelijte umakom, pa još par minuta sve dinstajte na laganoj vatri. Ovako pripremljene rezance dodatno možete posuti kikirikijem i sokom od limete.  

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana