20.7.2020. 10:29
Svi volimo kad već pripremamo meso da ti zalogaji budu posebni. Jedan od načina jeste i recept sa aromatičnim puterom s kojim će skoro pa bilo koji komad mesa postati pravi specijalitet!
Sastojci:
500 g teleće šnicle
30 g putera
so
biber
aromatični puter:
100 g slanog kikirikija
100 g putera
mješavina začina
mljevena crvena paprika
timijan
svježi peršun
Zaista nije potrebna velika mudrost da biste napravili aromatični puter. Bitno je da imate
Tefal sjeckalicu u kojoj ćete samljeti kikiriki koji ste prethodno kratko prepržili u tavi bez ulja. Samljeveni kikiriki, potom, pomiješajte sa puterom sobne temperature, dodajte mješavinu začina, mljevenu crvenu papriku, timijan i sitno sjeckani svježi peršun. Sve dobro izmiješajte, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider da se hladi.
Teleće šnicle posolite i pobiberite sa obje strane, pa iz zapržite na puteru sa obje strane. Kada porumene, smanjite vatru, ulijte malo tople vode, poklopite i krčkajte oko 25 minuta. Ako tekučina ispari, slobodno dodajte još malo vode.
Na kraju, na svaku šniclu stavite po komad aromatičnog putera, ponovo poklopite i krčkajte još 5-10 minuta, dok se puter ne rastopi. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.