24.7.2020. 17:02
Graško pasta
Tjestenina je zahvalna namirnica, jer je možete pripremiti na 1000 različitih načina tako da vam nikad ne može dosaditi. Donosimo vam recept za Graško pastu koja je slasna i kremasta.
Sastojci:

400 g tjestenine
200 g graška
20 g suhog mesa
200 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja bijelog luka
10 listova bosiljka
30 g parmezana
sok ½ limuna
2 kašike svježeg peršuna
biber
maslinovo ulje
mješavina začina
svježi peršun

Najprije napravite tjesteninu. Možete koristiti bilo koju vrstu. U proključalu vodu dodajte maslinovo ulje i so, a potom i tjesteninu i skuhajte je al dente.

U Tefal wok tavi popržite kratko kockice suhog mesa, pa dodajte grašak, te i njega malo prodinstajte. Zatim, ulijte toplu vodu i kuhajte sve dok grašak ne omekša.

U posebnoj zdjeli pomiješajte bijeli luk, listove svježeg bosiljka, parmezan, biber i 1 kašiku sitno nasjeckanog svježeg peršuna. Sve prelijte maslinovim uljem i dobro izmiješajte, pa umiješajte u grašak i meso. Zatim, dodajte mješavinu začina, sok limuna i skuhanu tjesteninu. Sve dobro izmiješajte, pa ulijte vrhnje za kuhanje i na kraju sve pospite sitno nasjeckanim svježim peršunom. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana