27.7.2020. 17:17
Grilovane pileće šnicle
Kad kažemo pileće šnicle, većina vas pomisli na šnicle od pilećeg filea, ali ove od mesa batka i karabatka su jednostavno fenomenalne.
Sastojci:

400 g bataka s karabatkom
100 ml ulja
2 češnja bijelog luka
1 kašičica curry praha 
1 kašičica kurkume
½ kašičice chili sjemenki
1 kašika mljevene crvene paprike
so
biber

Najprije otkostite meso. Zatim, u većoj zdjeli pomiješajte ulje sa začinima: so, biber, curry, kurkuma, crvena paprika i chili sjemenke. Na kraju dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i sve dobro izmiješajte, pa u tu marinadu dobro „uvaljajte“ meso. Sve stavite u frižider na dvosatno hlađenje, a neće škoditi ako ostane i duže.

Na Tefal OptiGrillu odaberite program za pečenje piletine, pa kada indikator za temperaturu prestane blinkati stavite piletinu na gril i poklopite. Pomoću OptiGrilla meso možete ispržiti na tri načina, odnosno slabo, srednje i dobro pečeno. Sočne pileće šnicle možete poslužiti uz rižu ili pečeni krompir. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana