28.7.2020. 15:41
Naš sataraš
Paprike i paradajz su najsočniji ljeti, pa je to jedan od razloga zašto se ovih dana često pravi sataraš. A ako još nemate pravi recept, vrijeme je da isprobate Naš sataraš!
Sastojci:

1 crvena paprika
1 zelena paprika
4 paradajza
3 češnja bijelog luka
svježi peršun

Paprike stavite u tepsiju i pecite ih oko 15 minuta na 250 stepeni. Ispečene paprike prebacite u plastičnu kesu, dobro ih zatvorite i pustite ih 15 minuta. To će vam pomoći da ih lakše ogulite.

Paradajz zarežite po vrhu, pa ga stavite u ključalu vodu i blanširajte oko 4-5 minuta. Paradajza ogulite i isjeckajte na kockice, a oguljene paprike i očišćene od peteljki izrežite na trakice. Sve stavite u šerpu, pa dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i krčkajte na laganoj vatri oko sat vremena. Pred kraj kuhanja, dodajte sitno nasjeckan peršun i poslužite toplo. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana