10.8.2020. 8:40
Krompir i karfiol se odlično slažu, a u to smo se dodatno uvjerili nakon što smo probali kromfiol supu. Tražili smo od kuhara još jedan tanjur!
Sastojci:
300 g krompira
200 g karfiola
250 ml mlijeka
500 ml povrtnog temeljca
40 g suhog mesa
1 luk
so
biber
Krompir ogulite, narežite na malo deblje ploške i zapecite u rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok lijepo ne porumeni.
U većoj šerpi kratko popržite kockice suhog mesa, pa ih izvadite na papirni ubrus i ostavite sa strane. Na masnoći od suhog mesa, zatim, prepržite nasjeckan luk, te dodajte ispečeni krompir i svježi karfiol koji ste podijelili na manje cvjetiće. Sve kratko dinstajte, pa prelijte sa povrtnim temeljcem, posolite i pobiberit te kuhajte desetak minuta.
Gotovu supu skinite s vatre, pa ulijte mlijeko i sve usitnite Tefal štapnim mikserom dok ne dobijete željenu gustinu supe. Supu poslužite sa kašikom milerama, i pospite je sa malo narendane goude i kockicama suhog mesa. Dobar tek, želi Vam Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.