24.8.2020. 11:13
Kobaja musaka
Musaku možete složiti samo od krompira, luka i jaja, ali većina nas preferira da se tu nađe i neki komad mesa. Ovoga puta, naš kuhar je dodao kobasice i napravio pun pogodak!
Sastojci:

1,5 kg krompira
200 g juneće kobasice
250 g pavlake
4 jaja
so
biber
mješavina začina
ruzmarin
50 g putera

Krompir narežite na tanje ploške, pa ga pospite začinima: so, biber, mješavina začina i ruzmarin. Sve dobro izmiješajte i ostavite sa strane.

Kobasice, također, narežite na kolutiće po mogućnosti iste debljine kao i krompir.

U posebnoj zdjeli pjenasto umutite jaja, pa dodajte pavlaku i dobro je umiješajte. Zatim, krenite sa slaganjem musake. Na dno tepsije poslažite red krompira, pa red kobasica. Nastavite slagati dok imate namirnica, pa sve prelijte smjesom od jaja i pavlake. Kockice putera rasporedite po vrhu musake i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 45 minuta. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana