26.8.2020. 10:41
Magični lonac
Ekspres lonac je od velike pomoći u kuhinji, a kuhanje je jednostavno i brzo. Uvjerili smo se u to bezbroj puta, a najnoviji primjer je ovo ukusno jelo koje nosi naziv Magični lonac.
Sastojci:

150 g pilećeg filea
1 manja glavica kupusa
1 klip kukuruza
2 krompira
1 luk
1 paradajz
1 manja mrkva
½ paprike
2 češnja bijelog luka
stabljika peršuna
majčina dušica
biber
garam masala
lovorov list
klinčići
so

U Tefal ekspres lonac dodajte malo ulja, pa na njemu prepržite krupno narezan luk i mrkvu. Nakon toga, dodajte krupnije komade pilećeg filea.

Poslije par minuta dodajte ugrubo narezanu papriku i stabljiku peršuna, pa i njih kratko prepržite. Zatim, dodajte čitave režnjeve bijelog luka, klip kukuruza koji možete rukom izlomiti na nekoliko mjesta, paradajz izrezan na deblje kriške, te kocke krompira i veće komade glavice kupusa.

Sve začinite sa majčinom dušicom, biberom, garam masalom, klinčićima, soli i lovorovim listom, prelijte toplom vodom, poklopite, izaberite program za kuhanje povrća i kuhajte 25 minuta. To će biti sasvim dovoljno vremena da se mirisi i okusi svih namirnica povežu u magični obrok. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana