13.10.2020. 16:54
Losos bianco
Danas pripremamo lososa i to u jednostavnom a vrlo ukusnom umaku koji će ga dodatno obogatiti.
Sastojci:

500 g lososa
maslinovo ulje
morska so

bianco umak:
1 mrkva
1 luk
1 glavica bijelog luka
stabljika peršuna
voda za kuhanje
125 g putera
1 kašika gustina
svježi bosiljak
biber
so
svježi peršun

Komade lososa uvaljajte u morsku so, ali samo sa strane na kojoj nije kožica i ostavite sa strane. U lonac ubacite mrkvu, cijeli luk i čitavu glavicu bijelog luka, te stabljiku peršuna. Prelijte sve vodom i kuhajte oko 25 minuta.

Temeljac koji ste dobili od kuhanog povrća izlijte u tavu, pa u njega dodajte puter i rastopite ga na lagnijoj vatri. Ubacite grančicu svježeg bosiljka, svježi peršun, te umiješajte kašiku gustina. Posolite i pobiberite, te krčkajte dok se umak ne zgusne.

Lososa prepržite na malo maslinovog ulja, prvo sa strane na kojoj je kožica oko 2-3 minute, a potom i sa strane koju ste nasolili. Kratko prepržite mrkvu koja se kuhala u temeljcu, pa je poslužite uz lososa. Sve prelijte bijelim umakom. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana