29.10.2020. 12:25
Kupus s mesom
Bliži nam se zima i vrijeme je za pripremu variva i kuhanih jela, a jedno od neizbježnih je i kupus s mesom. Klasik domaće kuhinje kojem se uvijek rado vraćamo.
Sastojci:

400 g masnije teletine
600 g kupusa
4 paradajza
1 mrkva
mješavina začina
so
biber
svježi peršun

U dubljoj i široj šerpi popržite komade malo masnije teletine. Kada se meso zapeče, dodajte ugrubo narezani kupus, poklopite i pustite da kupus „uvene“ i da pokupi aromu mesa. Ostavite da se pirja oko 10 minuta, uz povremeno protresanje šerpe.

Nakon toga, ubacite svježi paradajz koji ste izrezali na kockice, a možete koristiti i pelat iz konzerve. Dodajte začine: mješavinu začina, so i biber, te sve blago promiješajte. Ponovo poklopite, pa pirjajte oko 5 minuta.

Na kraju dodajte kockice mrkve i svježi peršun, prelijte sve toplom vodom, poklopite i krčkajte oko pola sata. Ukoliko vam kupus ne bude mekan, slobodno produžite vrijeme kuhanja. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana