23.11.2020. 11:52
Asparagus rižoto
Uz vrlo malo kvalitetnih namirnica može se napraviti jako delikatno jelo, kao što je, recimo, ovaj rižoto od šparoga koji će vas svojim mirisima odvesti u malo toplije krajeve.
Sastojci:

200 g šparoga
200 g riže (okruglog zrna)
2 mlada luka 
80 ml bijelog vina
maslinovo ulje
so
biber

Šparoge i mladi luk izrežite na kolutiće, pa ih prepržite na maslinovom ulju. Kada omekšaju, dodajte rižu (najbolje okruglog zrna), pa i nju lagano prepržite s povrćem. Kada postane prozirna, ulijte vino, lagano promiješajte, pa pustite da tečnost gotovo u potpunosti ispari. 

Tada ulijte 400 ml vode, posolite i pobiberite, i krčkajte dok riža ne upije svu tečnost. Rižoto možete poslužiti tako što ćete ga posuti sa malo narendanog parmezana i svježim peršunom. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana