1.12.2020. 11:38
Šištanje ekspres lonca iz kuhinje je nepogrešiv znak da se nešto dobro kuha, pogotovo ako se držite današnjeg recepta za junetinu u kiselom kupusu.
Sastojci:
600 g junetine
1 glavica kiselog kupusa
50 g suhog mesa
20 g suhih vrganja
2 luka
2 mrkve
2 češnja bijelog luka
2 lovorova lista
svježi peršun
biber u zrnu
Juneće meso za ovo jelo trebalo bi biti „išarano“, odnosno da osim mesa bude i masnih dijelova. Meso operite, pa ga dobro posušite i izrežite na malo veće komade.
Zagrijte
Tefal ekspres lonac, pa na malo ulja prepržite luk isjeckan na kockice. Nakon što luk omekša, dodajte meso, pa sve prodinstajte par minuta. Zatim, dodajte kolutiće mrkve i sitno nasjeckan bijeli luk.
Ubacite sitno nasjeckan svježi peršun, zrna bibera, lovorov list, te deblje narezane kriške suhog mesa. Poseban šmek ovom jelu će dati i malo suhih vrganja, ali ako ih nemate, možete ih izostaviti. Na kraju dodajte glavicu kiselog kupusa isječenu na veličinu jednaku komadima mesa, prelijte sve sa oko 300 ml vode, poklopite lonac i kuhajte oko 30 minuta. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.