7.12.2020. 12:06
Njoki s teletinom i vrganjima
Malo više truda u kuhanju omogućit će vam da i vaša jela izgledaju ozbiljnije i poželjnije. U telećoj šnicli pripremljenoj na ovaj način uživat će sva vaša čula.
Sastojci:

400-500 g teleće šnicle
100 g njoka
25 g suhih vrganja
30 g putera
20 ml maslinovog ulja
1 stabljika prase
100 ml vrhnja za kuhanje
svježi peršun
so
biber

Najprije skuhajte njoke al dente u dosta slane vode, pa ih ocijedite i ostavite sa strane. Suhe vrganje prelijte vodom i ostavite da se namaču oko 20 minuta. Možete koristiti i svježe vrganje, ili šampinjone.

U Tefal tavi zagrijte maslinovo ulje, ta dodajte puter, pa kada se istopi stavite šnicle da se prže. Nakon 3-4 minute, okrenite šnicle, pa u tavu dodajte stabljiku prase koju ste izrezali na nekoliko manjih komada, namočene vrganje i skuhanje njoke. Sve posolite, pobiberite i pospite sitno nasjeckanim svježim peršunom. Smanjite vatru, ulijte vrhnje za kuhanje, poklopite i pustite da se krčka oko 10 minuta. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana