10.12.2020. 15:52
Povrtna supa s knedlama
Supe su tu da nas “uvedu” u glavno jelo, ali kad napravite jednu ovakvu i to sa mekanim knedlama, onda vam možda više ne treba ništa drugo.
Sastojci:

knedle:
200 ml povrtnog temeljca
80 g kukuruznog brašna
80 g putera
1 jaje
50 g sira ribanca
svježi peršun

supa:
50 g putera
1 ljubičasti luk
2 stabljike prase
2 krompira
1,5 l povrtnog temeljca
1 kašika milerama
so
biber
mješavina začina

Za početak napravite smjesu za knedle. U ključali povrtni temeljac sipajte kukuruzno brašno i neprestano miješajte. Potom, dodajte puter pa nastavite miješati na slaboj vatri. Kuhajte oko pet minuta. Skinite s vatre, pa dodajte jaje, sir ribanac i sitno nasjeckan svježi peršun i sve dobro izmiješajte i ostavite sa strane.

U većoj Tefal šerpi rastopite puter, pa dodajte sitnije narezan ljubičasti luk i krompir isjeckan na kockice. Poslije 3-4 minute dodajte kolutiće prase, pa nastavite dinstati oko 3-4 minute. Zatim, sve posolite, pobiberite i dodajte mješavinu začina. Prelijte sve sa povrtnim temeljcem i kuhajte oko 20 minuta. Tad u ključalu supu iz kašike postepeno dodajite knedle i nastavite s kuhanjem dok knedle ne postanu mekane. Pred sami kraj dodajte veliku kašiku milerama, pa supu skinite s vatre. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana