15.12.2020. 12:06
Jedno od jela koje ima bezbroj različitih recepata i za koje se uvijek traži tanjur više. Naš kuhar je junetinu s graškom pripremio na svoj način... i vrlo brzo mu je nestalo tanjura!
Sastojci:
600 g junetine
400 g graška
1 luk
1 krompir
2 mrkve
3 češnja bijelog luka
1 lovorov list
20 g ajvara
1 kašika mljevene paprike
500 ml goveđeg temeljca
so
svježi peršun
Kao i kod većine jela na kašiku, za početak izdinstajte glavicu luka. Na omekšali luk dodajte komade junetine, pa i njih dinstajte oko 5 minuta. Tada dodajte mrkvu isjeckanu na kolutiće i sitno nasjeckan bijeli luk, pa sve dobro izmiješajte. Ubacite, potom, ajvar, mljevenu crvenu papriku, lovorov list, te sve prelijte goveđim temeljcem i krčkajte oko pola sata.
Nakon toga, vrijeme je da dodate grašak i krompir koji ste isjekli na kockice. Po želji posolite i pobiberite, pa nastavite krčkati još dvadesetak minuta. Na kraju umiješajte sitno nasjeckan svježi peršun i poslužite toplo. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.