16.12.2020. 11:47
Pureći ražnjići u paradajz sosu
Meso sa roštilja je posebno, a zahvaljujući Tefal OptiGrillu jednostavno ga možete pripremiti u kuhinji. Ovi ražnjići su mekani, sočni i mirisni.
Sastojci:

300 g purećeg filea
30 ml soka limuna
30 ml ulja
2 luka

umak
2 češnja bijelog luka
1 kašika mljevene crvene paprike
1 kašičica chili sjemenki
300 ml paradajz sosa

Pomiješajte luk, limunov sok i ulje, pa u dobivenu marinadu ubacite puretinu. Sve dobro izmiješajte i ostavite u frižider na oko pola sata. Probajte da vam komadi luka i puretine budu slične veličine kako bi se jednako ispekli.

Dok se meso i povrće mariniraju, napravite pikantni umak. Na malo ulja popržite sitno nasjeckan bijeli luk, pa mu dodajte mljevenu papriku i čili sjemenke. Umiješajte umak od paradajza te ostavite da se krčka dok se umak ne zgusne. 

Izvadite meso iz marinade, posolite i popaprite te nabodite na ražnjiće zajedno sa komadima luka. Zagrijte Tefal OptiGrill, pa ražnjiće pecite oko deset minuta, odnosno dok ne dobiju željenu boju.

Somun ili hljeb pri kraju pečenja ubacite s mesom da se lagano izgriluje. Tostiran somun prelijte sa umakom, pa u njega poskidajte meso i luk sa ražnjića.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana