17.12.2020. 11:52
Extra pileća salata
Mnogi su skeptični kad je riječ o salati kao glavnom i jedinom obroku, ali napravite li je po ovom receptu, ne samo da ćete biti siti, već ćete i uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:

100 g pilećeg filea
80 g suhog mesa (masnijeg)
20 g badema
100 ml vrhnja za kuhanje
100 g miks salata (zelena, radič, iceberg i sl.)
80 g rukole
50 g dimljenog sira
maslinovo ulje
so
biber
2 kriške tosta
sok limuna

Na maslinovom ulju prepržite trakice pilećeg filea. Nakon 3-4 minute dodajte trakice suhog mesa, pa nastavite pržiti dok sve lijepo ne porumeni. Meso ostavite sa strane.

U istu tavu ulijte vrhnje za kuhanje, pa ga zagrijte neprestano miješajući, pa i njega ostavite sa strane.

U većoj zdjeli za salatu pomiješajte mješavinu zelenih salata i rukolu, pa sve posolite i pobiberite po želji. Prelijte sa malo maslinovog ulja i lagano izmiješajte. Potom, dodajte isprženo meso, sok limuna i kockice preprženog hljeba ili tosta. U tavici kratko prepržite bademe, pa kada porumene dodajte ih u salatu. Pospite sve narendanim dimljenim sirom, pa prelijte vrhnjem za kuhanje i sve još jednom dobro izmiješajte. Dobar tek želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana