17.12.2020. 11:52
Mnogi su skeptični kad je riječ o salati kao glavnom i jedinom obroku, ali napravite li je po ovom receptu, ne samo da ćete biti siti, već ćete i uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:
100 g pilećeg filea
80 g suhog mesa (masnijeg)
20 g badema
100 ml vrhnja za kuhanje
100 g miks salata (zelena, radič, iceberg i sl.)
80 g rukole
50 g dimljenog sira
maslinovo ulje
so
biber
2 kriške tosta
sok limuna
Na maslinovom ulju prepržite trakice pilećeg filea. Nakon 3-4 minute dodajte trakice suhog mesa, pa nastavite pržiti dok sve lijepo ne porumeni. Meso ostavite sa strane.
U istu tavu ulijte vrhnje za kuhanje, pa ga zagrijte neprestano miješajući, pa i njega ostavite sa strane.
U većoj zdjeli za salatu pomiješajte mješavinu zelenih salata i rukolu, pa sve posolite i pobiberite po želji. Prelijte sa malo maslinovog ulja i lagano izmiješajte. Potom, dodajte isprženo meso, sok limuna i kockice preprženog hljeba ili tosta. U tavici kratko prepržite bademe, pa kada porumene dodajte ih u salatu. Pospite sve narendanim dimljenim sirom, pa prelijte vrhnjem za kuhanje i sve još jednom dobro izmiješajte. Dobar tek želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.