4.1.2021. 12:02
Ledena citron slastica
Uvijek treba ostaviti mjesta u stomaku da se poslije slanog obroka, nečim i zasladi. Uživat ćete u osvježavajućim i slatkim zalogajima ovog domaćeg sladoleda.
Sastojci:

6 žumanaca
500 ml vrhnja za šlag
250 g šećera
2 limuna (sok i korica)

Mada ćete danas bez problema i zimi pronaći kupovni sladoled, možda ne bi bilo loše da ipak ovu poslasticu napravite sami.

Žumanca lagano miješajte na pari, pa kada se sjedine dodajte šećer i nastavite miješati. Kada umiješate šećer, dodajte sok i narendanu koricu limuna, pa nastavite miješati dok ne dobijete finu i gustu kremu. Ostavite sa strane da se prohladi.

U posebnoj zdjeli izmiksajte vrhnje za šlag. Bilo bi dobro da vrhnje bude od mliječne, a ne biljne masti, jer će na taj način vaš sladoled zaista imati prepoznatljiv šmek. Čvrsti šlag koji ste dobili postepeno dodajite u kremu i lagano miješajte dok se sve ne sjedini. Sladoled  već tada možete podijeliti u manje zdjelice, pokriti ga plastičnom folijom i staviti u zamrzivač na hlađenje najmanje tri sata. Sladoled možete poslužiti uz suho voće i listiće badema. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana