7.1.2021. 13:28
Krem supa od luka
Dokazane su brojne blagodeti koje ima bijeli luk, pa s pravom možemo reći da ova supa spada u zdravi obrok koji je odličan za zimske dane.
Sastojci:

2 luka
2 krompira
2 glavice bijelog luka + 3 češnja bijelog luka
20 ml ulja
150 ml mlijeka
kim
so
biber

Za početak 2 glavice bijelog luka podijelite na češnje i stavite u manju tepsiju, pa ih ispecite u rereni na 200 stepeni. Pecite ih dok lijepo ne porumene ili oko 15 minuta.

Dok se bijeli luk peče, u većoj šerpi zagrijte ulje, pa dodajte sitno nasjeckan luk i 3 češnja bijelog luka. Kad se luk zazlati, dodajte krompir isjeckan na kockice, pa sve dinstajte oko 5 minuta. Dodajte kašičicu kima, so i biber po želji, pa sve prelijte sa toplom vodom i krčkajte oko 15-20 minuta, odnosno dok se krompir ne skuha. Pred kraj, dodajte bijeli luk koji ste pekli u rerni i sve kuhajte još par minuta. 

Tada iskoristite Tefal štapni mikser i miksajte supu dok ne postane kremasta po vašoj želji. Na kraju ulijte toplo mlijeko, dobro izmiješajte i kuhajte par minuta. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana