20.1.2021. 10:23
Klasična kukuruza
Jedno od jela što je karakteristično za ovo podneblje je i kukuruza. Ima raznih recepata i načina pripreme, a naš kuhar se odlučio za klasični i najjednostavniji.
Sastojci:

700 g kukuruznog brašna
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 kašičica sode bikarbone
oko 400 ml vrele vode

Kukuruzno brašno prosijte, pa dodajte šećer, so i sodu bikarbonu. Sve dobro izmiješajte, pa prelijte vrelom vodom. Po mogućnosti ključalom. Sve dobro umiješajte, pa smjesu prebacite u tepsiju u kojoj ćete peći kukuruzu.

Oblikujte dodatno kukuruzu, pa je stavite u zagrijanu rernu i pecite na 150 C oko 40 minuta, odnosno dok ne porumeni onako kako biste željeli. Što je duže budete pekli kukuruza će biti tvrđa i više će se mrviti. Gotovu kukuruzu umotajte u pamučnu krpu, pa pustite da se ohladi. Odlična je uz sve mliječne proizvode. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana