22.1.2021. 10:37
Ekspresni humus
Jedno od popularnijih jela posljednjih godina i kod nas jeste humus, tradicionalna pasta koja nam stiže s Bliskog istoka. Naš kuhar ima recept za brzo spremanje ovog preukusnog namaza.
Sastojci:

1 šolja suhih leblebija (šolja od 250 ml)
4 šolje vode
1 limun
1 kašika tahina 
1 kašičica mljevenog kima 
so
biber

Za bolji okus humusa bilo bi dobro da koristite suhe leblebije, koje treba namakati u vodi najmanje 12 sati.

Nakon toga, na scenu stupa Tefalov super aparat One Pot, odnosno automatski električni lonac pod pritiskom. U njega stavite ocijeđene leblebije, prelijte vodom, te poklopite. Izaberite program kuhanja „Pressure cook“, namjestite vrijeme kuhanja na 30 minuta i slobodno se bavite nečim drugim.

Skuhane leblebije, potom, prebacite u zdjelu, dodajte sok limuna i tahin pastu, mljeveni kim, te so i biber. Sve izmiksajte štapnim mikserom i uživajte u ovom ukusnom i zdravom namazu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana