1.2.2021. 13:03
Vinske kozice sa crnima njokama
Njoke, pa još crne. Pa još uz sočne kozice. Pa malo parmezana, pa još kapari... Ne znamo kako vi, ali nama već voda ide na usta!
Sastojci:

500 g njoke sipa „Mama manufaktura
250 g kozica
150 ml bijelog vina
30 g parmezana
20 g kapara
50 g putera
2 češnja bijelog luka
so
maslinovo ulje
cherry paradajz
svježi peršun

Mama manufaktura je domaći brend koji proizvodi njoke i knedle. Ovoga puta naš kuhar je imao priliku isprobati njoke, i to crne, od sipinog crnila. Zakuhajte veću količinu vode, posolite po želji, te ubacite njoke da se kuhaju. Nakon što isplivaju na površinu kuhajte ih još par minuta, pa ih ostavite sa strane.

U posebnoj tavi na maslinovom ulju rastopite puter, pa stavite repove kozica da se prže. Kada ih okrenete, dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i svježi peršun. Potom, dodajte cherry paradajz, pa sve prelijte bijelim vinom. Kada se umak reducira, dodajte skuhane njoke, pa ih dobro izmiješajte sa kozicama. Na kraju dodajte rendani parmezan i kapare. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana