1.2.2021. 13:03
Njoke, pa još crne. Pa još uz sočne kozice. Pa malo parmezana, pa još kapari... Ne znamo kako vi, ali nama već voda ide na usta!
Sastojci:
500 g njoke sipa „
Mama manufaktura“
250 g kozica
150 ml bijelog vina
30 g parmezana
20 g kapara
50 g putera
2 češnja bijelog luka
so
maslinovo ulje
cherry paradajz
svježi peršun
Mama manufaktura je domaći brend koji proizvodi njoke i knedle. Ovoga puta naš kuhar je imao priliku isprobati njoke, i to crne, od sipinog crnila. Zakuhajte veću količinu vode, posolite po želji, te ubacite njoke da se kuhaju. Nakon što isplivaju na površinu kuhajte ih još par minuta, pa ih ostavite sa strane.
U posebnoj tavi na maslinovom ulju rastopite puter, pa stavite repove kozica da se prže. Kada ih okrenete, dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i svježi peršun. Potom, dodajte cherry paradajz, pa sve prelijte bijelim vinom. Kada se umak reducira, dodajte skuhane njoke, pa ih dobro izmiješajte sa kozicama. Na kraju dodajte rendani parmezan i kapare.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.