2.2.2021. 14:29
Kremaste kelj njoke
Kelj i pasta su idealna kombinacija, pa još ako koristite njoke koje pravi Mama manufaktura, onda dobijete hit dananšje trpeze.
Sastojci:

500 g njoke basic „Mama manufaktura
300 g kelja
1 manji luk
½ stabljike celera
60 g oraha
1 kašičica bijelog luka u prahu
100 ml vrhnja za kuhanje
maslinovo ulje
so
biber

Njoke može napraviti svako, ali one prave da su mekane, a da pritom nisu gnjecave malo ko. Upravo su takve one koje je naš kuhar dobio od Mame manufakture i iskoristio ih za ovaj neobični recept.

Dakle, za početak u većoj količini vode, koju ste posolili po želji, skuhajte basic njoke Mama manufkatura. Kada isplivaju na površinu kuhajte ih još par minuta. Ocijedite ih i ostavite sa strane.

U wok tavi zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu prepržite sitno nasjeckan manji luk i pola stabljike celera. Listove kelja izrežite na trakice, te ih dodajte kada luk i celer omekšaju. Dodajte bijeli luk u prahu, so i biber, te mljevene orahe. Sve dobro izmiješajte, pa kada i kelj omekša sve prelijte vrhnjem za kuhanje.

Na kraju dodajte skuhane njoke, sve lagano izmiješajte i skinite s vatre. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana