2.2.2021. 14:29
Kelj i pasta su idealna kombinacija, pa još ako koristite njoke koje pravi Mama manufaktura, onda dobijete hit dananšje trpeze.
Sastojci:
500 g njoke basic „
Mama manufaktura“
300 g kelja
1 manji luk
½ stabljike celera
60 g oraha
1 kašičica bijelog luka u prahu
100 ml vrhnja za kuhanje
maslinovo ulje
so
biber
Njoke može napraviti svako, ali one prave da su mekane, a da pritom nisu gnjecave malo ko. Upravo su takve one koje je naš kuhar dobio od
Mame manufakture i iskoristio ih za ovaj neobični recept.
Dakle, za početak u većoj količini vode, koju ste posolili po želji, skuhajte basic njoke Mama manufkatura. Kada isplivaju na površinu kuhajte ih još par minuta. Ocijedite ih i ostavite sa strane.
U wok tavi zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu prepržite sitno nasjeckan manji luk i pola stabljike celera. Listove kelja izrežite na trakice, te ih dodajte kada luk i celer omekšaju. Dodajte bijeli luk u prahu, so i biber, te mljevene orahe. Sve dobro izmiješajte, pa kada i kelj omekša sve prelijte vrhnjem za kuhanje.
Na kraju dodajte skuhane njoke, sve lagano izmiješajte i skinite s vatre. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.