3.2.2021. 16:05
Špinat njoke u bogatom sir umaku
Sir je neizostavan kada se rade jela sa tjesteninom. Umak od sira će vašoj tjestenini dati dodatni okus i miris, te je učiniti kremastom.
Sastojci:

500 g njoke špinat „Mama manufaktura
150 ml vrhnja za kuhanje
100 g goude
100 g parmezana
100 g gorgonzola
1 kašičica bijelog luka u prahu
½ kašičice muškatnog oraščića
komadić svježeg đumbira
biber
himalajska so

Za ovaj recept naš kuhar je koristio njoke i to ne bilo kakve, nego one koje proizvodi Mama manufaktura. Nakon klasičnih i crnih, ovoga puta naš kuhar je koristio one sa špinatom.

Dakle, njoke skuhate prema uputama na pakovanju, ocijedite ih i ostavite sa strane.

U dubljoj tavi zagrijte vrhnje za kuhanje, pa dodajte sitno narendan ili nasjeckan komadić svježeg đumbira. Potom, dodajte bijeli luk u prahu i muškatni oraščić, te himalajsku so i biber. Sve izmiješajte, pa dodajte narendanu goudu, gorogonzolu i parmezan. Smanjite vatru i lagano miješajte dok se sav sir ne otopi i postane kremast. Tada ubacite njoke, sve dobro izmiješajte i poslužite toplo. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana