3.2.2021. 16:05
Sir je neizostavan kada se rade jela sa tjesteninom. Umak od sira će vašoj tjestenini dati dodatni okus i miris, te je učiniti kremastom.
Sastojci:
500 g njoke špinat „
Mama manufaktura“
150 ml vrhnja za kuhanje
100 g goude
100 g parmezana
100 g gorgonzola
1 kašičica bijelog luka u prahu
½ kašičice muškatnog oraščića
komadić svježeg đumbira
biber
himalajska so
Za ovaj recept naš kuhar je koristio njoke i to ne bilo kakve, nego one koje proizvodi
Mama manufaktura. Nakon klasičnih i crnih, ovoga puta naš kuhar je koristio one sa špinatom.
Dakle, njoke skuhate prema uputama na pakovanju, ocijedite ih i ostavite sa strane.
U dubljoj tavi zagrijte vrhnje za kuhanje, pa dodajte sitno narendan ili nasjeckan komadić svježeg đumbira. Potom, dodajte bijeli luk u prahu i muškatni oraščić, te himalajsku so i biber. Sve izmiješajte, pa dodajte narendanu goudu, gorogonzolu i parmezan. Smanjite vatru i lagano miješajte dok se sav sir ne otopi i postane kremast. Tada ubacite njoke, sve dobro izmiješajte i poslužite toplo.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.