5.2.2021. 13:21
Senf junetina sa stisnutim krompirom
Kod ovog jela je mali problem što kad krenete jesti ne znate šta biste prije stavili usta! Sočni komad mesa, ili preukusni zalogaj hrskavog, a opet mekanog krompira?
Sastojci:

600 g junetine
bijeli biber
so
senf
500 g krompira
sir ribanac
so
maslinovo ulje

Krompir dobro operite i posušite. Nemojte mu skidati koru. Ubacite ga u slanu vodu i kuhajte oko 10-15 minuta. Ni skuhanom krompiru nemojte skidati koru, već ga samo po sredini lagno pritisnite kašikom kako biste ga spljoštili. Izdašno ga pospite sirom ribancem, posolite po želji i blago prelijte maslinovim uljem. Tako pripremljen krompir stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 15-20 minuta.

Meso ostavite u komadu, a bilo bi dobro da uzmete dio na kojem ima i masnoće koja pri pečenju daje šmek mesu i čini ga sočnim. Meso posolite i pospite mljevenim bijelim biberom. Zatim ga premažite senfom i dobro utrljajte kako bi meso bilo podjednako začinjeno. Ovako začinjeno meso možete ostaviti oko pola sata da stoji, a možete ga staviti odmah da se peče. Pecite ga u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Gotovo meso ostavite da stoji oko 10 minuta, pa ga tek onda režite na željene porcije i poslužite uz hrskavi i mekani krompir. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana