8.2.2021. 13:09
Mozzarella karabatkići
Postoje namirnice koje, na prvu, ne idu zajedno, ali postoje i kombinacije koje vas, koliko god nelogične bile, oduševe. Tako je i sa ovim jelom koje mirisima mami, a okusima čini zadovoljstvo.
Sastojci:

800 g pilećih karabataka (4 komada)
150 g mozzarelle
300 g krompira
150 g graha
100 g ajvara
1 manja glavica kelja
1 patlidžan
1 luk
so
biber
ruzmarin
maslinovo ulje

Glavicu kelja presijecite na 4 jednaka dijela, pa je rasporedite po tepsiji. Patlidžan izrežite na deblje kolutiće, luk na deblje ploškice, a krompir na veće kocke. Dodajte i karabatake, te grah. Sve posolite, pobiberite i pospite ruzmarinom. Na kraju dodajte ajvar i sve prelijte maslinovim uljem, pa lagano rukama sve dobro izmiješajte.

Ovako pripremljene namirnice stavite u zagrijanu rernu na 220 stepeni i pecite oko pola sata. Nakon toga, izvadite tepsiju, pa po svemu rasporedite kriške mozzarelle i vratite u rernu na još 10 minuta da se sir otopi. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana