16.2.2021. 11:59
Pikantna piletina s roštilja
Ne dajte da vam kuhanje dosadi! Eksperimentišite s namirnicama, sa začinima. Od običnog karabatka napravite piletinu koja će vas raspametiti!
Sastojci:

500 g otkoštenih pilećih karabataka
20 ml ulja
10 g badema
3 češnja bijelog luka
1 kašika susama
1 kašika dimljene paprike
1 kašika himalajske soli
1 kašika sjemenki gorušice
70 g instant nudli

U Tefal sjeckalicu ubacite bademe, bijeli luk, susam, dimljenu papriku, so i sjemenke gorušice, pa sve miksajte par minuta. Tada ulijte ulje, pa nastavite miksati dok ne dobijete finu emulziju s kojom ćete bogato premazati meso sa svih strana. Marinirano meso ostavite oko pola sata da što bolje upije arome.

Na Tefal OptiGrillu odaberite program za pečenje piletine, pa kada se grill ploče zagriju, stavite meso, poklopite i pržite oko 7-10 minuta.

Ovako pripremljenu piletinu možete poslužiti uz instant nudle ili neki drugi prilog po želji. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana