23.2.2021. 12:02
Piletina u pikantnom pohu
Pohovana jela su kao zabranjeno voće. Što nam više govore kako nisu zdrava, mi im sve teže odoljevamo. Ako već ne možete odoljeti pohovanom, onda je najbolje da pohujete sami, a naš kuhar ima odličan recept!
Sastojci:

500 g pilećeg filea
so

pikantna smjesa za poh:
100 g brašno
50 g ljutog kukuruznog sneka
1 kašičica mljevena crvena paprika

ostalo:
100 g brašna
2 jaja
300 ml ulja za prženje

prilog:
1 tikvica
1 mrkva
1 patlidžan
1 paprika roga
20 ml maslinovog ulja

Pileći file izrežite na deblje trakice, pa ga posolite i dobro izmiješajte rukama. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno sa crvenom paprikom i izmrvljenom kukuruznom grickalicom sa okusom chilija ili paprike (to može biti neki tortilja čips, kukuruzne pahuljice ili sl.). 

Umutite jaja sa malo soli, pa piletinu najprije uvaljajte samo u brašno, potom u jaja i na kraju u smjesu za poh. 

U dubljoj tavi ili šerpi zagrijte ulje, pa u njemu pržite piletinu oko 5-7 minuta. Uz ove hrskave zalogaje možete poslužite wok povrće. Zagrijte maslinovo ulje u Tefal wok tavi, pa na njemu kratko prepržite štapiće mrkve, tikvice, patlidžana i paprike roge. Sve poslužite uz slatko-ljuti umak i uživajte!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana