24.2.2021. 11:15
Voćni jogurt mix
Jogurti s voćem koje možete kupiti u prodavnici obično su sa velikim udjelom šećera i voćem koje je u tragovima. Ako se zaista želite počastiti voćnim jogurtom onda ga napravite sami, a mi imamo sjajan recept.
Sastojci:

200 ml jogurta
1 kruška
100 g šumskog voća
2 banane
4 kivija
2 mandarine
30 g putera
30 g smeđeg šećera

Krušku ogulite i izrežite na kockice. Stavite je u tavu, pospite smeđim šećerom i lagano zagrijavajte. Kada se šećer otopi, ubacite kocku putera i nastavite pržiti krušku dok ne dobije finu smećkastu boju. Skinite s vatre i ostavite da se hladi.

U Tefal blender ulijte jogurt, pa dodajte šumsko voće (kupine, maline, borovnice i sl.), banane, kivi, mandarine, te na kraju izdinstane kruške. Poklopite i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Slasni napitak možete ohladiti, a nećete pogriješiti ako ga poslužite i odmah. Dodatno ga možete ukrasiti sa nekoliko bobica borovnice. Uzdravlje!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana