4.3.2021. 12:41
Ko može odoljeti domaćem hljebu kad zamiriše iz rerne? Pa još kad mu kora hrskava, a sredina izdašna i meka...
Sastojci:
500 g brašna
200 g kukuruznog brašna
200 g integralnog brašna
14 g instant kvasca
50 g sjemenki suncokreta
20 ml ulja
so
U
Tefal Gourmet Masterchef dodajte sve tri vrste brašna, te kvasac i so, pa stavite lopaticu za miješanje tijesta i miksajte lagano da se svi sastojci sjedine. Potom, lagano dodajite toplu vodu (oko 600 ml), te ulje. Pred kraj miksanja, dodajte sjemenke suncokreta.
Tijesto, zatim, prebacite u tepsiju u kojoj ćete peći hljeb, prekrijte ga pamučnom krpom i ostavite da nadolazi oko pola sata na toplom.
Prije nego ga stavite u zagrijanu rernu, hljeb premažite uljem. Pecite ga na 180 stepeni oko 40 minuta i poslužite uz omiljeni namaz.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.