4.3.2021. 12:41
Rustikalni hljeb
Ko može odoljeti domaćem hljebu kad zamiriše iz rerne? Pa još kad mu kora hrskava, a sredina izdašna i meka...
Sastojci:

500 g brašna 
200 g kukuruznog brašna 
200 g integralnog brašna
14 g instant kvasca
50 g sjemenki suncokreta 
20 ml ulja 
so 

U Tefal Gourmet Masterchef dodajte sve tri vrste brašna, te kvasac i so, pa stavite lopaticu za miješanje tijesta i miksajte lagano da se svi sastojci sjedine. Potom, lagano dodajite toplu vodu (oko 600 ml), te ulje. Pred kraj miksanja, dodajte sjemenke suncokreta.

Tijesto, zatim, prebacite u tepsiju u kojoj ćete peći hljeb, prekrijte ga pamučnom krpom i ostavite da nadolazi oko pola sata na toplom.

Prije nego ga stavite u zagrijanu rernu, hljeb premažite uljem. Pecite ga na 180 stepeni oko 40 minuta i poslužite uz omiljeni namaz. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu. 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana