10.3.2021. 11:20
U potrazi ste za obrokom koji se brzo priprema, koji je ukusan, a nije nezdrav. Možda nećete vjerovati, ali naš kuhar ima pravi recept!
Sastojci:
300 g špinata
100 g šampinjona
100 g goude
3 jaja
500 ml mlijeka
200 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
maslinovo ulje
svježi peršun
so
biber
Špinat dobro operite, ocijedite, pa izrežite na trakice. U posebnoj zdjeli mikserom istucite bjelanaca sa malo soli da postanu pjenasta.
Žumanca u drugoj zdjeli, također, umutite mikserom, pa dodajte mlijeko, te brašno i prašak za pecivo. Kada se sve sjedini umiješajte špinat, sitno nasjeckan peršun, šampinjone narezane na ploškice, te 50 g narendane goude. Zatim, posolite i pobiberite, pa dodajte maslinovo ulje. Na kraju u smjesu postepeno umiješajte i bjelanca. Sve pospite ostatkom narendane goude.
Zeljanik stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 25 minuta. Dobar tek želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.