11.3.2021. 12:22
Biberso batak
Nešto što se peče u dvije kile soli mora biti preslano, ali nije! Batak pečen na ovaj način je sočan i pun okusa.
Sastojci:

500 – 600 g purećeg bataka
1 kašika mljevenog šarenog bibera
1 kašika bijelog lomljenog bibera
3 bjelanca
2 kg krupnije soli

Batak operite, pa posušite, te ga dobro uvaljajte u mljeveni šareni biber i bijeli lomljeni biber.

U posebnoj zdjeli pjenasto umutite bjelanca, pa sa tom smjesom prelijte so i sve dobro izmiješajte rukama. Zatim, batak pažljivo umotajte u smjesu od soli i bjelanaca tako da svaki dio bude pokriven.

Stavite peći u rernu na 220 stepeni oko 2 sata i uživajte u sočnoj puretini. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana