12.3.2021. 14:21
Kažu da su prvi s uzgojem kikirikija krenuli stare Inke, a s obzirom da upravo ova namirnica igra važnu ulogu u ovom receptu odlučismo našu piletinu nazvati PiletInkom.
Sastojci:
500 g pilećeg filea
100 g slanog kikirikija
100 g šampinjona
50 g susama
3 češnja bijelog luka
so
biber
komadić đumbira
svježi peršun
maslinovo ulje
Pileći file izrežite na manje i deblje šnicle, pa ostavite sa strane. U
Tefal sjeckalici usitnite slani kikiriki pomiješan sa susamom.
Kada se kikiriki fino usitni i pomiješa sa susamom, dodajte češnjeve bijelog luka, komadić đumbira i svježi peršun, pa nastavite miksati u sjeckalici. Sa ovom smjesom pospite meso, po želji posolite i pobiberite, te ulijte maslinovo ulje i sve dobro izmiješajte trudeći se da što više smjese ostane na piletini.
U
Tefal OptiGrill stavite dodatak za pečenje, pa manuelno izaberite srednju temperaturu pečenja. Kada se OptiGrill ugrije, stavite meso, poklopite i pržite oko 10 minuta. Tada oko mesa poredajte cijele šampinjone, pa nastavite pržiti oko 5-7 minuta. Uživajte u potpuno drugačijem okusu piletine!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.